Historie

Even voorstellen, Wij zijn Ton Sars en Leonie Sars-van Erp.

Na een jarenlange studie, over het ras Rottweiler, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de rottweiler helemaal bij ons past. Dan maar een pup kopen, maar waar?

Na zoeken zijn we beland in Emmen bij de fokker van de Hondsrughoeve, waar wij ons eerste teefje hebben gekocht, Uit de ouders Ex vom Salamandertal en Mirjan van de Hondsrughoeve, dit was in 1986. Wij waren zo goed tevreden over haar dat wij besloten om er nog een teefje bij te nemen. Dan kun je twee dingen doen.......Of nog een pup kopen of zelf een nestje fokken, dit laatste is gebeurd zodat in 1989 de kennel van de Kleine Weidehoeve is ontstaan in de gemeente Vught.

Onze doelstelling was en is nog steeds het fokken van gezonde, van karakter sterke, stabiele en evenwichtige honden, dat is ons tot heden goed gelukt. Dat je met onze honden alle kanten op kunt heeft het verleden wel bewezen.

Sedert oktober 1998 zijn wij woonachtig in de plaats Helvoirt, waar wij ons levenswerk, met veel liefde voor het ras voortzetten. Dit is in het kort ons verhaal.

Ton en Leonie Sars